Autógumicsere.hu Kapcsolat

Kapcsolat

Extra akciós gumik

Extra akciós gumik

Partnerszervízek

Partnerszervízek

Kosár tartalma Az Ön kosara
jelenleg üres.

Kosár

Hankook bővítés

Bővít a Hankook: 313 millió eurós magyar beruházás jön.

A Hankook elindítja a magyarországi üzembővítésének harmadik ütemét, amelyben 313 millió eurós beruházással 12 millióról 17 millióra növeli az abroncsgyártó kapacitását és 950 új munkahelyet hoz létre - jelentette be Szu Szung Hva, a cég globális vezérigazgatója az Országházban, ahol partnerségi megállapodást írt alá Orbán Viktor kormányfővel.

 

Az új bővítéssel 2015-re nő 17 millióra az éves abroncsgyártó kapacitás, a 950 új dolgozó felvételével a teljes létszám 3300 főre bővül majd. Ezzel a beruházással egy kategóriával feljebb léphet a Hankook - tette hozzá a vezérigazgató.

A Hankook magyarországi abroncsgyára Dunaújváros és Rácalmás határában fekszik. A globális vezérigazgató felidézte, a Hankook Tire magyarországi üzemében hat éve indult el a termelés. Az azóta eltelt időben a magyar kormány aktív támogatásával, Rácalmás és Dunaújváros lakóinak segítségével, valamint a cég munkatársai szorgalmának köszönhetően az üzem stabilan működik - hangsúlyozta.

Felhívta a figyelmet arra is, hogy egész Európában használják a Magyarországon előállított abroncsokat. A mennyiség növekedésével még több vásárlóhoz juttathatjuk el a Hankook Tire termékeit, jó lehetőséget kínálva egyben ahhoz is, hogy cégünk egy kategóriával feljebb léphessen - fogalmazott Szu Szung Hva.

Orbán Viktor rövid beszédében méltatta a Hankookot, illetve Magyarország és Dél-Korea barátságát, szerinte a "barátság minden befektetéshez hozzá tud tenni". A kormányfő hozzátette, "kulturálisan sem érezzük távol magunkat" Dél-Koreától.

Megjegyezte, a Hankook gumiabroncsait olyan gépek állítják elő, amelyeket nem lehet egyik napról a másikra összepakolni és elvinni máshová. "Aki egyszer egy ilyen terméket gyártó gépsort valahol elhelyez - mondjuk, Rácalmáson, Dunaújváros szélén -, az hosszú ideig ott fog maradni, és amikor arról gondolkodik, hol fejlesszen, akkor ott fog fejleszteni, ahol az előző gépsora is van" - mondta a kormányfő.

Orbán Viktor - a dél-koreai vállalatvezető szavait idézve - azt mondta, hogy a Hankook a földrajzi fekvés, a képzett magyar munkavállalók és a kormányzattal való együttműködés lehetősége miatt döntött Magyarország mellett.

A miniszterelnök megerősítette, a mostani bejelentés is bizonyíték arra, hogy működik a kormány újraiparosítási programja, ahogyan arra is, hogy Magyarországban sokkal nagyobb lehetőség van a világgazdaság szempontjából, mint amit eddig sikerült kihasználnia. Ezért szövetségeseket kell találni, hogy "a bennünk rejlő potenciált másokkal együttműködve minél inkább kamatoztathassuk" - tette hozzá a miniszterelnök.

/forrás:hvg.hu/

Gyakori kérdések Ha kérdésed van
a termékekkel
vagy a rendeléssel
kapcsolatban.

Gyakori kérdések

Hívj minket viberen!

Hívj minket viberen!

hírek

Falken négyévszakos
Érdekes újdonsággal rukkolt elő a sportos gumijairól ismert japán gyártó!
tovább >>

Virsligumi
A virsligumi a jövő?
tovább >>

Hankook bővítés
Bővít a Hankook: 313 millió eurós magyar beruházás jön.
tovább >>

Hankook DTM
A Hankook és a DTM meghosszabbította együttműködését
tovább >>

Kínai gumis munkában
Kínai kolléga szeret dolgozni...
tovább >>

 összes hír >>

Hírek

társadalmi szerepvállalás

Társadalmi szerepvállalás